Tjeckiska basketspelare drabbades av olycka: i Europa gav de sig till Lettland

De tjeckiska basketbollsspelarna sprang in i salen med ljudet av Karel Gottes “I’m Gunning” – och de ville träffa värdlandets ambition. Men trots den lovande introduktionen: En jätte skottkörning i andra och tredje kvartalet gjorde att basketbollsspelare förlorade EM för första gången.

Vad är situationen i Grupp D? Belgiens oväntade seger över den begåvade litauiska. Tjeckien har den första och sista lediga dagen på tisdag, Belgien är onsdag (14.30) och Litauen på torsdag (20.30).Teoretiskt kan tjeckerna fortfarande avsluta det första, å andra sidan, har inte alltid varit noga med att avancera till slutspel.

Varför deras vinnande streak över

“Särskilt i det tredje kvartalet hade vi en lång sträcka? när vi inte kunde sätta en korg av spelet eller i sexor.Det syns orsaken till nederlaget “säger kapten Jiri Welsch” Men det började redan under det första halvåret, när vi lämnade letterna gjorde 40 poäng. “Det är inte i en av våra tidigare segerrad hände.”

Den första korg av spelet med Lettland gav Jan Vesely, men annars var det en annan start än tidigare dueller med Estland och Ukraina; läktare köra hem vände till 4: 9. och Tjeckien i den misslyckade attacken, rullar och Satoranský Schilb båda missade sin öppning två skott Hem

Men för att kompensera bedövande spela Vesely, författare till 11 av de 13 första Tjeckiska poäng! Beanstalk från Fenerbahce lagt snart fem returer, bara i början regerade.Tack vare Lettland inte vinna fördelar i strid: efter Satoranského korg med en foul och plötsligt Pumprlová utbrytning 18:15 tjecker ledde efter första kvartalet 22:17

Men så plötsligt förändrades allt.. Tjeckiska basketspelare missade 8 treor i rad (dålig serie avskuren till Schilb), eftersom Lettland har varit i kontakt och hall lät oupphörlig sång: “Latvija, Latvija”

Arena Riga tyst bara för ett ögonblick när han gick prime blocket bokstavligen slå bollen flyger in i ringen. Men euforin strax efter att hon kom hem 14bodová sladd backas upp av tjeckiska skytte strömavbrott, vilket gör Lettland plötsligt ledde 40:33. Det andra kvartalet Ginzburg förlorade med 12 poäng – och det var dåligt

Inte för att tjeckerna slutade slåss.. Men upploppet har inte slutat.Hans symbol blev olycklig kväll Pumprla, som gav sex (!) Fria kast i rad…Vissa situationer var desperat att när bänken har rusar ut för att fira, men bollen i sista minuten av ramen halkade (eller missat det helt).

“Det var sträckan han bestämde. Vi kan vara glada. Jag är i slutet av en liten fångas och slutade bara sju “, säger quarter Tom Satoranský.

Även om varken Lettland i detta skede inte spela tillräckligt bra för att hysa hela tiden för att utöka ledningen som landslaget på kvällen av “avrundad skytte” inte kunde dra tillbaka. Efter hade två segrar tid att lida nederlag.

“Ingenting går förlorad. Jag tror att det kommer att vara en fördel för oss att bordet är så invecklat.Och det fram till den sista matchen kommer vi att kunna kämpa för det bästa stället i gruppen, säger Pumprla.