Champion Schleck besegrade alla och Vueltys ledare Rodriguez. Ungefär en sekund

Om någon trodde scenen till Andorra på Vuelta var den svåraste, då var det inte. Den sextonde tävlingsdagen hade ont ännu mer -. Kom fem kilometer höjd, till de sju kullar klättra och slutligen nyhet Ermita de Alba, en stor kulle kategori i slutet av en stor dag

Schleck och colombianska Agudelo, de två sista kvarvarande urpchlíci, “I fred” kämpade för skedeprioriteten och gav en 11-minuters fördel till målstället. Schleckova lång aktivitet slutligen segrat och 35 år gamla matador sju år yngre Predator 2 km under toppmötet brast.

Och för honom var det 185 km přetěžkých grym lutning av de sista hundra meter Habana Team Trek nästan stoppas och han sedan han vände sig desperat för att se om hans förföljare närmade sig.Schleck dock fortfarande på mållinjen kunde han dra ut från under hans jersey halsband med ett hänge för lycka och för att fira triumfen kyssa honom.

“Jag kom hit att jag försöker på några anständiga övergripande placering, men indragen mig i några fall, så jag var tvungen att ändra planerna. I laget, vi pratade om det här skedet, jag visste att jag skulle sitta, “Schleck berättade då.

Men bakom honom kämpade för viktigare triumf, den röda tröjan för den 70: e upplagan av Vuelta.

Pole Poljanský av Tinkoff-Saxo började fruktansvärt tempo att odpáral Tom Dumoulin, terror av alla klättrare för onsdagens tempolopp, men holländaren gav inte upp. Då Astana zašpuntovala hela grupp favoriter, men dess ledare Aru flyttade upp till sitt slut. Bluff? Kris?Den svåraste passagen kullen var ännu inte kommit.

Valverde åttonde man vända och sedan hängde och så småningom frisätts. Femte Columbi Chaves hade liknande trabblar. Zato Quintana, Rodriguez, Landa i Nieve såg efter rätt ögonblick att agera. Fortfarande under den sista milens grind var de bästa fyra. Inklusive Dumoulin.

Sedan stod han Rodriguez, återigen var det en kulle enligt hans smak, skarp och dödliga. Aru försvarade den röda tröjan på avstånd, vred i pedalerna, men gav inte upp. Två sekunder ska ändra ledaren. Och Rodríguez är urval.

Om han har förlorat en sekund efter en söndag, är han nu bra för en sekund.Majka är den tredje Pole, Dumoulin fjärde, femte spanjoren Nieve

På tisdag, Vuelta och resten i mitten av dagen kommer och disciplin sanning -.. 38,7 kilometer tempolopp i Burgos

“My Syftet är pallen och varför inte säga det, inte ens en seger. Jag måste bara hoppas att jag kommer att gå bra tempolopp. Slutligen jag vinna på Vuelta i sina händer “, säger Rodriguez, som hamnade i de föregående två åren, den inhemska fabriken var fjärde.