När Vuelta förstärktes i Asturien. Cigarren tänds, spelet börjar i sekunder

“Det börjar fältet är som en dröm”, säger Javier Guillen, chef för Vuelta, vid dess början.

Men eftersom de var dagarna gradvis från dess växt många storheter, gick, antingen genom deras eget fel eller inte .Uteslutna Nibali, Cancellara värk, bruten van Garderen, utfälld Sagan, fallit Froom.

Men titta på den totala rankningen Guillen också kan nu säga att detta är en dröm.

När allt kommer omkring, vad mer kan Clerk av Grand Tour önskan än att “till fots” delade tredje veckan i första och andra ordningen av en man en sekund?

Vad skulle inte ge Christian Prudhomme, Tour, som red Chris Froome i tredje veckan av lyx tre minuter “kudde” på sin cykel och där han var för ett år sedan Vincenzo Nibali ännu större dominans?

dessutom att göra saken värre, de fem män är nu på Vuelta a staplade inom intervallet 1:37 minuter. Startsidan

det kommer att bli en stor final.Söndagsfasen var hans förälskelse.

två skott, “renhet” Rodriguez

Asturias i Picos de Europa Mountains, i söndag eftermiddag klo vänner för första gången i historien av loppet på Alto de Sotres, en annan av de till synes outtömliga och nevysychajícího reservoar kullar som Vuelta gradvis växa fram. Vägen slingrar sig längs de ojämna klipporna nedanför dem sträcka vilda bergs canyons.

besättning på Movistar dikterar tempot och Nairo Quintana, både på lördag utlovas på bål nio kilometer till målet attacker. Men hans attack kommer att ha ett livligt liv.Och det kommer att bli allt som kommer ut ur Movistar-gruppens tidigare enorma verksamhet vid pelotonets huvud.

“Nairo provat det, men det fungerade inte,” erkänner efter scenen Alejandro Valverde.

När det gäller favoriter utrota berget de kommande fem kilometer, trea totalt Tom Dumoulin av Giant, cykla dess 70 kilo, börjar redan falla bakom. Så han raves själv med ett grovt berg.Nej, det är inte meningsfullt att hålla fast vid ortodoxa bergsklättrare, han försäkrar sig själv. “Dumoulin går mycket intelligent,” Joaquim Rodríguez skrattar. “Det gör mål backen i sin egen takt, beräknar de krafter, inte gå i den röda.”

Allt kommer att avgöras efter svep i bergsbyn Sotres i likvidation ramper senaste två kilometer.

Här kommer två strejk “Purita” Rodríguez. Detta är den första pooh, Aru et al. 30 meter. Sedan han lutar sig mot brute force av fötterna på pedalerna igen.

spanska journalister i presscentret entusiastiskt klappar, bultande bordet.

De ledare stallet Katyusha är målet, höjer armarna över huvudet, han har 10 sekunder bonus…och alla räknas.Kommer Aru, mannen i rött, att komma i tid?

Kursiv skriker bakom Majka, Moreno och Quintana – och 15 sekunder bort. Han stilade det. Men för bara en sekund. Joaquim Rodríguez firar sitt tiofasens första pris på Vuelta. För tolv år sedan hade han varit den första som varit i Pyrenéerna, så länge som det verkar. Just nu går han till podiet tre gånger. Som vinnare av dagen, då för den gröna tröja ledaren för scoring tävlingen och sedan också för den vita, bestämd för den bästa mannen i den kombinerade tävlingen. Även den röda är till hands.

“Detta är inte en dålig balans på en enda dag med racing, eller hur?” ler han. “Jag är i perfekt position just nu. Jag gick till detta skede med det faktum att jag vill vinna det och tillbringa en viss tid totalt.. Jag visste att de sista två kilometer jag sitter ”

Aru: jag inte missa något

Fabio Aru ler inte för målet.

“Vad du missade på Alto de Sotres?” Hon ber honom en italiensk reporter.

“Jag har inte missat något. Min form är inte på nedstigning. Renhet bara sitter sista delen mer “, svarar.

Aru försöka hitta positiva i påståendet att återigen körde ett utmärkt tillfälle att časovkáře Dumoulin och holländaren har nu 1:25 minuter till godo. Men sedan, när allt kommer omkring, medger han: “Det var ett positivt steg för mig eftersom jag förlorade tid på Purita. Jag är glad. ”

Varken Alejandro Valverde kommer att se ut som en man som vill ta podiet Vuelta attack.Han förlorade ytterligare 29 sekunder. “Jag är bara trött,” medger spanjoren. “Jag har många raser i år. Du kan inte alltid vara där du vill vara. Det var ett bra år och mina gratulationer till alla dem som är i ordning inför mig. ”

Rodríguez, däremot känns bra. Kroppen lyssnar på honom. Benen är som de är. “Det är en av de bästa Vuelt jag kör,” säger han.

Men han kan inte glömma hans tidigare erfarenheter. Hur kunde vinna Vuelta 2010 Giro 2012 Vuelta 2012, men även VM 2013…och alltid i sista stund något gick fel och alla de Nibaliové, Contadorové eller Hesjedalové Rui Costové lyckligare. Som journalister gav honom smeknamnet för evigt andra.När fansen slutade tro att de någonsin skulle nå en stor titel.

“Jag försöker hålla mig lugn”, säger han. “På måndag får jag möjlighet att bära en röd tröja i bergen. Allt är blandat igen. Sedan kommer en lång rad i Burgos, tyvärr för mig efter en ledig dag. Jag tycker inte om det. Men låt oss se hur saker kommer att hända. ”

Det finns inte bara Aru. Det finns också Dumoulin, som enligt många kan springa i två minuter i tiden.Det finns goda časovkář Majka och colombianska brawler Chaves. “Till alla dem jag måste vara försiktig.”

måndag tufft test, inte långt från Angliru

Idag på en gång 5010 meters höjd i den djävulska etapp sju vrchařskými tänder. “Det är lika svårt som kungen i Andorra”, säger Rodríguez.

Också Aru talar om en annan asturiska test med stor respekt.

Under 2013 efter den andra veckan i den spanska tävlingsledare Aruův lagkamrat Vincenzo Nibali. I den tredje veckan, men fann han den inte kan följa hjul veteran Horner av Radioshack. Det var i Asturien som Nibali förlorade ledarskap.Och på ramper Angliru, förmodligen den tuffaste stigningen av alla Grand Tour, då Horner missade han igen.

Förresten, dagens grymma mål Vandring till Ermita del Alba, med början bara tre kilometer från utloppet av legendariske Angliru i år arrangörerna de utelämnade.

“Säkringen antänds. Det kommer att bli en omgång sekunder “, säger Rodriguez.