I slutet av säsongen överlevde hans team knappt

Självklart kan det inte vara fråga om något lag. Toshak ersatte Gary Speed, som inte ville ge chanser att polera outcasts. År 2011 tog Eastwood den sista avfarten i en Wales T-shirt. 3-0 från Irland – det var allt som var kvar för minnet.

I slutet av säsongen överlevde hans team knappt, och han fick inte ens skada. I mars gav “Coventry” framåt för att hyra, och Freddie kunde bara komma ihåg favoritklubben som förberedde sig för att gå upp till League One.

Rusty Eastwood i nio matcher var märkt med två mål och laget slutade fjärde. I slutspelet noterades förhoppningar om en höjning, men Southend var bara för glad att erbjuda ett kontrakt till sin hjälte. Kanske i “Coventry” var han ingen, men här glömde ingen av honom.

Innan Gareth Bale var Freddy Eastwood. Wales största hopp, som nästan alla har glömt bort

Tålamod tränare i laget var mycket större, men även de kunde inte förneka den hårda sanningen: efter en serie skador och bara fyra mål för 31 matcher inspirerade Eastwood inte som tidigare. Men tribunerna verkade inte märka. Sällsynta mål från en lokal idol firade som om de var en trofé. Andra gjorde mer, men ingen bollar orsakade så mycket entusiasm.

I den nya säsongen drog Eastwood sig upp och vann endast fyra i augusti. Men snart kom en knäskada tillbaka. Underbyggnaden av det unga laget Phil Brown hotade att glömma honom. Det var ett svårt val när du var tvungen att lyssna på hjärtat eller sinnet. Den senare vann, och Freddie lämnade klubben.

Vad tyckte fansen om detta? Någon argumenterade för att vi måste ge vägen till de unga. Någon den veteranen för osäkert ställde undan. Det var allt överens om att Eastwood för alltid skulle vara en hjälte och en levande legend.

På denna odyssey, full av besvikelser och ups, slutade – Eddie bestämde sig för att inte leta efter klubben längre. Misslyckande? Någon kommer säga det. Men många av oss kan säga att gav tusen människor glädje och blev en kultfigur? Ta inte från Eastwood vad som är rättvist hans. Låt bli stjärnan i Wales och “nya Giggs” fungerade inte.

Nu tittar Eastwood på de yngsta äventyren i Southend Academy. Vem vet vad som väntar på denna Eddie.