Medan alla väntade på Fedor Smolov att lämna Europa

Medan alla väntade på Fedor Smolov att lämna Europa, gick Vladimir Gabulov där. En av de mest oväntade överföringarna i januari visar sig vara misslyckad. Veteranen sade att reste till Belgien för sin dröm, men verkligheten är mycket hårda – Vladimir passerar i genomsnitt nästan tre mål per match, spelar för det bästa laget i landet.

Varför “Bruges” Gabulov?

Ledaren för belgiska mästerskapet tillbringade ideellt den första delen av turneringen. Laget gick till pausen, med ett stort gap från förföljarna, men ledningen var orolig över den instabila situationen med målvakten. För första omgången i “Brugge” försökte handen tre målvaktare! Ingen av dem var ett pålitligt spel, även om ledningen var för picky. Ledaren för turneringen missade 19 mål i 21 matcher – ganska bra indikator för ett effektivt mästerskap.

Ändå släppte “Brugge” den erfarna målvakten Louis Buetel i franska “Angers”, han ersattes och tog Gabulov. Det var planerat att en av de bästa målvaktarna i Premier League i statistiken kommer att bli ett exempel för yngre konkurrenter och hjälpa laget att lugnt avsluta mästerskapet.

Nästan mästare

Gabulov flyttade till “Brugge” – laget som faktiskt avslutade det tidiga mästerskapet. I Belgien hålls turneringen på ett nyfiken schema. Först spelar du i två cirklar, och sedan håller de starkaste sexarna fortfarande två cirklar. Det finns 40 matcher. Efter 25 rundor har “Brugge” ett gap på elva poäng från närmaste konkurrent. Därför – den fullständiga avkopplingen av spelarna i mästerskapet matchar.