Som det ofta händer i sådana fall bär det inte heller

I en match med “Charleroi” med det första målet var en liten studs, desorienterad målvakt, i det andra fallet – effekten var inte stark, men bara i hörnet – det finns en formell motivering, men i “Bruges” väntar på att räddas, men de är inte tillgängliga.

Belgierna finner också fel med Vladimirs spel. Gabulov verkar sällan på utgångar och det finns en känsla av att han undviker styva leder. Plus, “Brugge” använder ofta målvakten i positionattacker. Att spela med fötterna är tydligen Gabulovs svaga plats. Han ger bollen till sin granne eller slår honom framåt felaktigt. Ingen skulle uppmärksamma detta om Vladimir spelade bra på linjen, men hittills finns det inget att fånga från de positiva.

Som det ofta händer i sådana fall bär det inte heller. I matchen mot “Gent” Gabulov drog ett straff – allt bara glömma det, så avslutade bollen i nätet.

Perspektiv av Gabulov i “Brugge”

Den starkaste klubben i Belgien går automatiskt in i gruppfasen i Champions League nästa år. Eurocup var Gabulovs huvudmål, men hittills med ett sådant spel verkar drömmen orealiserbar. Ryssland har skrivit ett kontrakt om ett och ett halvt år, men det är möjligt att han på sommaren kommer tillbaka till sitt hemland. Att sitta i reserv i ett främmande land utan utsikter är ett konstigt äventyr.

I sociala nätverk krävde fansen “Bruges” efter matchen med “Charleroi” att de skulle ta bort Gabulov från porten. Du kan förstå dem – laget är i kris, du måste ändra något. Situationen för Gabulov är komplicerad inte bara av statistik utan även av närvaro av en framstående konkurrent. “Bruges” i januari återförsäkrades och förutom ryska förvärvade Kenneth Vermeer. En gång spelade han för Ajax i Champions League och betraktades som en mycket lovande målvakt. På toppen fem gånger ute i Nederländernas första lag. Det är uppenbart att Vermeer hopp inte motiverade, men för den belgiska allmänheten ses han som en mycket starkare målvakt. Hans uppenbara fördelar är spektakulär stil, leker med fötterna, trots allt pratar han bara med skydd på ett språk.