AFC Bournemouth börjar söka efter en ny stadionplats för 2020-21 säsongen

AFC Bournemouth har tillkännagett planer på att flytta från sin mark på 106 år och hoppas kunna ha byggt en ny stadion i början av 2020-21-säsongen. Premier League-klubben släppte ett uttalande på fredagen där de uttryckte sina frustrationer i försök att köpa den nuvarande arenan tillbaka från Stuctadene, ett Londonbaserat fastighetsbolag, från vilket Bournemouth för närvarande hyr ut Vitality Stadium.

Bournemouths verkställande direktör, Neill Blake, i ett uttalande på klubbens styrelsens vägnar, sade klubben “anser att vi inte har något annat alternativ än att hitta en ny webbplats” och arbetar med Bournemouth Borough Council att “identifiera en lämplig plats”. Bournemouth har spelat på sin nuvarande mark, tidigare känd som Dean Court, sedan 1910, men den såldes till Structadene 2005 under en försäljning-och-leaseback-affär.Stadionet såldes till Structadene för en siffra som trodde var cirka £ 3,5m och omedelbart hyrdes tillbaka, med klubben sedan betala företaget i området £ 300.000 hyra per år. Bournemouth glad i mitten och färdas i rätt riktning | Jacob Steinberg Läs mer

“För det första kommer vi inte att utveckla en arena som vi inte äger och inte kommer att hållas för att lösa ut över ett pris för att köpa den befintliga platsen”, fortsatte uttalandet. “För det andra har rådets planeringsavdelning gjort det klart att de inte skulle välkomna en betydligt större stadion i Kings Park, vilket innebär att vi är allvarligt begränsade i vad vi kan uppnå på denna sida med avseende på storlek, kapacitet och faciliteter.

Bournemouth Borough Council har tidigare sagt att de inte skulle välkomna en “betydligt större stadion” i Kings Park-området i staden.En planeringsansökan för att utöka markens South Stand, som ökar stadionens kapacitet med 3 000 om godkänd, beror på att gå före rådets planeringskommitté före slutet av december.Bournemouths sista hemmamatch på Vitality Stadium var en utdelning mot Liverpool på söndag med deltagande av 11 183. “Det är avgörande att vi har en kapacitet som möter den ständigt ökande efterfrågan på biljetter, att vi kan ge tillgång till funktionshindrade supportrar som uppfyller nya riktlinjer för regeringen, att vi kan förbättra och öka vårt utbud av gästfrihet och att vi har en stadion som används hela året av samhället, och inte bara på matchdagar, säger Blake . “Vi jobbar outtröttligt för att identifiera en webbplats och det är vår ambition att en ny stadion skulle byggas i tid för början av 2020-21-säsongen.”